Érdekességek

A Google támogatása a fogyatékkal élő embereknek

Tavaly a Google bejelentette a Google Impact Challenge-t, melynek a lényege az volt, hogy nonprofit cégek olyan nyílt forrású technológiát hozzanak létre, amely segíti a fogyatékos emberek életét az egész világon. Több, mint 1000 cég jelentkezett 88 országból, közülük hirdette ki a Google a héten a 29 nyertest, akik között 20 millió dollárt osztottak szét.

A becslések szerint egymilliárd fogyatékos ember van a világon. Egyikőjüknek sem lehet könnyű, de talán a legnehezebb azoknak, akik fejlődő országokban élnek, ugyanis ott még nincs hozzáférés a technológiai újításokhoz. A Google versenyén sok cég pont ezekre az országokra összpontosított, hogy sikeresen fel tudják őket zárkóztatni a fejlett országok szintjeire. Így tett például a UCP Wheels for Humanity is, amely a 999 ezer dolláros Google támogatást arra fogja felhasználni, hogy világszintű adatokat gyűjtsön a kerekesszék használatról, így optimalizálni tudják azok elosztását.

Google.org-Donations-Power-Wheelchairs-1020x610

A Google igazgatója, Brigitte Hoyer Gosselink azt mondta, hogy “három fogyatékossággal élő emberből egy szegénységben él. A fejlett országokban általában 50-70 százalékuk munkanélküli, míg egy fejlődő országban ez a szám 80-90 százalékra emelkedik. És ami a legszomorúbb, hogy a fejlődő országokban a beteg emberek 10 százalékának van meg az a segítő eszköze, amelyre szüksége van.

Az átlagos Google támogatási összeg 750.000 dollár, de hat nonprofit szervezet is több, mint 1 millió dollárt kapott.

Google.org-Donations-Motivation-Wheelchairs-1020x610

Az egyik győztes, a Dan Marino Alapítvány, amely 700.000 dollárt kapott arra, hogy segítse az autista embereket, akiknek mintegy 90 százaléka munkanélküli. Az alapítvány kifejlesztett egy interaktív technológiát, amivel szimulálni tudnak egy állásinterjút a környezetével és minden visszajelzéssel.

Forrás: http://inhabitat.com