Érdekességek

Ruandában drónok segítik a vérszállítást

Az afrikai Ruandában a rossz közúti infrastruktúra mellé párosul az is, hogy nagyon sok hegyvidéki táj van, így az egészségügyi központok ellátása nagyon nehéz feladat. Az év elején a ruandai kormány bejelentette, hogy partnerséget köt a Zipline-al, hogy egy közös drónszállítási programot hozzanak létre.

rwanda-zipline-drones-6

A Zipline nemrég árult el néhány részletet a drón szállításokkal kapcsolatban. A fő cél, hogy Ruanda 11 millió lakosa biztonságban legyen és egy 15-35 perces szállítási időt be tudjanak tartani minden szállítás esetében. A Zipline drónjai merevített szárnyakat kaptak és egy egyedi alkalmazást is fejlesztettek hozzájuk.

rwanda-zipline-drones-5

A drónok akár 100 km/h-val is repülni tudnak, és az orvosi raktárokból fognak indulni, hogy több száz szállítást is lebonyolítsanak. Az orvosok az alkalmazáson keresztül tudják majd elküldeni (üzenet vagy telefon formájában), hogy mire van szükségük, ezt a raktári dolgozók pedig teljesítik. A drónok ezután automatikusan elindulnak a megadott helyre és ledobják a csomagot, amely ejtőernyővel van ellátva. Ezután visszatérnek a bázisra.

Az alábbi videóban láthatja a drónt: