Érdekességek

Cukornádra vált a LEGO

2018.03.13. - 10:19  |  Nincs hozzászólás

A Lego elhatározta, hogy egy új kollekciót hoz létre, aminek elemei nádcukorból fognak készülni, ezzel beismerve, hogy a műanyag pazarlás ellen nekik is tenniük kell.

A fenntartható játékok egy egészen új és nagy skáláját akarja piacra dobni a Lego; a játék fáikat, bokraikat, leveleiket ugyanis mostantól kezdve nádcukorból fogják előállítani. A cég először 3 éve állt elő az ötlettel és azt tervezik 2018 végére már csak nádcukorból készült növény elemeket fognak árusítani, a mostani kőolajszármazékokból előállított műanyag helyett.

A gyártási folyamat teljes megreformálását, ami az összes építőelemet magába foglalja csak 2030-ra tervezik. Az ötlet az után került nyilvánosságra, hogy számos jelentés szólt arról az utóbbi időben, hogy milyen nagy mennyiségű Lego köt ki a tengerpartokon, különösen a déli-parton.

Ez a jelenség 1997 óta figyelhető meg, amikor is közel 4.8 millió legójáték-rész esett a vízbe egy konténerhajóról egy nagy viharnak köszönhetően.

A Lego beismerte, hogy az új ’zöldebb’ Lego részek gyártása mellett a hagyományos építő elemek még hosszú időn át megmaradnak nem biodegradálhatónak.

A fenntartható Lego elemek polietilénből fognak készülni, ami egy rendkívül rugalmas, puha cukornád alapú műanyag és külső felépítésükben semmiben nem fognak különbözni elődeiktől.

a579daee53aa317d31427d88c44347b7--lego

Theresa May elindított egy műanyag elleni háborút, aminek a célja, az hogy 25 éven belül egy nemzedék mondhassa azt, hogy jobb állapotban hagyta maga mögött a Földet, mint ahogy megtalálta azt. Elmondása szerint a műanyag időnk egyik legnagyobb sorscsapása, ha a környezetvédelemről van szó; továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy csak Nagy-Britanniában annyi műanyag hulladék gyűlik össze egy év során, hogy azzal meg lehetne tölteni a Royal Albert Hallt.

Mr Brook hozzátette, hogy a Lego termékek évek óta szolgálják azt a célt, hogy évről-évre gyerekek millióinak adják meg az esélyt arra, hogy magas színvonalon és leleményesen építhessék meg a maguk kis világát. Biztos benne, hogy sem a gyerekek, sem pedig a szülők nem fogják észrevenni a különbséget az új és a régi gyártmányok között, mivel a polietilén a korábban használt műanyag minden tulajdonságával rendelkezik.

„A Lego az elmúlt 60 évben kompromisszumok nélkül törekedett az egyedi dizájn, a minőség és a biztonság fenntartására, ennek köszönhető, hogyha egy napjainkban és egy 30 éve gyártott elemet megpróbálunk összeilleszteni egész biztos nem fogunk csalódni, a darabok tökéletesen változatlanok.

Attól, hogy a Lego Group megindult a fenntartható anyagok felhasználásának irányába minden erejükkel azon lesznek, hogy ez a minőség változatlanul és kompromisszumok nélkül megmaradjon; azt ígérik különbség sem minőségben, sem csomagolásban, sem a biztonságot illetően  nem fog megmutatkozni.

Forrás: https://www.telegraph.co.uk/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »