Formula-E

Monacóban pózolt a Formula E versenyautója: jól áll neki az előkelő környezet

Szeptemberben jelentették be a Formula E 2014/15-ös versenynaptárát, melyben három európai város szerepel, és Monaco egyike ezeknek. A bajnokság szervezői a héten ellátogattak a hercegségbe, és magukkal vitték a Spark-Renault SRT_01E-t is.

Maga a versenyautó a frankfurti szalonon debütált, és több cég kooperációjának köszönhető. A McLaren mellett a Williams is közös pontot jelent a Forma-1-gyel. A bajnokság 10 futamból fog állni, Monaco a nyolcadik helyszín lesz. Mellette még Berlin és London fért be a kontinensről.  A versenyautó 2.9 másodperc alatt van százon, végsebességét 225 km/órában korlátozzák.

Összesen tíz csapat nevezhet két-két versenyzővel, és 40 autót állítanak hadrendbe, mivel féltávon a pilóták át fognak ülni a teljesen feltöltött gépbe. Eddig négy istálló nevezett, de még idén véglegesíteni akarják a rajtrácsot.

Alejandro Agag, a Formula E Holdings ügyvezetője nagy örömmel vett részt a monacói bemutatón, ahol természetesen Albert herceg is jelen volt.

„Monte Carlo arról híres, hogy a világ legnagyobb presztízzsel bíró motorsport eseményeinek ad otthont, így nagy megtiszteltetés, hogy Albert herceg beleegyezett abba, miszerint a Formula E ugyanazokon az utcákon versenyezhessen, és tudom, az esemény remek látványosság lesz”- mondta a promóter.