Formula-E

Az ex-F1-es Sato csatlakozik a Formula E elektromos versenysorozathoz

A Formula E névre hallgató sorozat már most hatalmas népszerűségnek örvend a világsajtóban és a rajongók körében, noha az első idény csak jövő évben fog elrajtolni. A tisztajovo.hu legutóbb az ABT Audi beszállásáról számolhatott be, most pedig hivatalosan is megerősítésre került Takuma Sato szerződtetése.

Sato a fejlesztésekben fog segédkezni a Formula E-ben. A tapasztalata rendkívül sokat érhet, miután a neves japán versenyző 2002 és 2008 között a Forma-1-ben versenyzett, miközben olyan csapatoknál dolgozhatott, mint a Jordan, a BAR és a Super Aguri. Az ex-F1-es versenyző a szintén az F1-et is megjárt Lucas di Grassi mellé csatlakozik, aki már pályára is vihette a sorozatban szereplő autót.

A 36 éves versenyző 2010 óta az amerikai IndyCar sorozatban szerepel és ebben a szezonban meg is szerezte az első győzelmét, méghozzá Long Beach-en.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy része lehetek a Formula E autók fejlesztésének. Ez a sorozat óriási lehetőséget jelent a jövő autóversenyzésének és az elektromos autók számára. Biztos vagyok benne, hogy ezek a lenyűgözően új innovatív multimédiás tartalmak ösztönözni fogják a rajongókat, akik majd figyelemmel fogják követni a sorozatot.”

„Nagyon várom már a téli tesztet.” – zárta le Sato.