Formula-E

Igazi meglepetés a Formula E nyolcadik csapata: belép az indiai Mahindra Racing

Az indiai Mahindra Group ma írta alá a megállapodást a Formula E Holdings-szal, melynek értelmében a Mumbaiban székelő konzorcium is belép az elektromos bajnokságba. A Mahindra Racing a MotoGP után újabb nemzetközi porondot céloz meg.

Az Audi Sport ABT bejelentése után egy héttel újabb csapat adta le a nevezését a jövő ősszel rajtoló bajnokságba: a Mahindra Group motorsport divíziója csatlakozik az immár nyolc csapatból álló mezőnyhöz. Korábban a Super Aguri, az Andretti Autosport, a Dragon Racing, a China Racing, a Drayson Racing, és az e.dams jelentkezett be.

A cégcsoport másik ágazata, a Mahindra Reva Company jó ideje fejleszt és gyárt elektromos járműveket, így magától értetődő a lépés. Arról nem beszélve, hogy India hatalmas piac.

„Erősen hiszünk benne, hogy a Formula E kiváló kirakata lehet az elektromos járművek terén alkalmazott technológiának”- mondta Anand Mahindra, a cég ügyvezető elnöke. „A Formula E globális szinten fogja fokozni az érdeklődést az elektromos járművekben rejlő előnyök iránt.”

Alejandro Agag, a Formula E Holdings elnöke örömmel fogadta az új érkezőket – mint mindig.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan globális cég csatlakozik az FIA Formula E-hez, mint a Mahindra. Fantasztikus hír a sorozat számára, hogy egy indiai gyártó csatlakozik a már eleve globális mixhez. Minden remekül halad és áll össze, már nagyon várjuk, hogy a következő hónapban mind a tíz csapatot bemutassuk az FIA Motorsport Világtanácsának.”