Formula-E

A Virgin tapasztalt embereket akar a Formula E csapatába: az F1-es múlt előnyt jelent

A Virgin Racing Formula E Team kilencedik jelentkezőként került be az elektromos bajnokság mezőnyébe, és a csapatfőnök elmondta, hogy igazi szakembereket akarnak, lehetőleg Forma-1-es tapasztalattal. Alex Tai megerősítette, hogy komoly szándékaik vannak a cég újabb sportkalandjával.

A Virgin pár éve a Forma-1-ben is próbálkozott, majd az istállót átvette a Marussia, mely jelenleg is üzemelteti azt. Richard Branson cége a Formula E-ben tér vissza, ahol ismét F1-es tapasztalattal operálnának. Lucas di Grassi a bajnokság hivatalos tesztpilótája – ő korábban a Virgin versenyzője volt az F1-ben -, és nemrég jelentették be társnak Takuma Satót, aki a BAR, a Super Aguri, és a Jordan versenyzője volt.

Tai megerősítette, hogy szeretnének olyan versenyzőt vagy versenyzőket alkalmazni, akik rendelkeznek királykategóriás tapasztalattal.

„Keresgélünk az F1-ben”- mondta Tai az Autosportnak. „Most is tárgyalunk aktív F1-es versenyzőkkel, egyben korábbi versenyzőkkel, és azokkal is, akik az élen vannak a GP2-ben. A lehető legjobb versenyzőket akarjuk. Felhívtunk embereket az F1-ben, és ilyen tapasztalatra van szükségem”- mondta a csapatfőnök.

„A tapasztalatom azt mutatja, hogy nagyon sok visszajelzést kapsz a versenyzőktől, szóval biztosra akarok menni, hogy korán a fedélzeten tudhatom őket. Nem az jelenti az igazi képességet, hogy padlógázon tudja majd átvinni egy kanyaron. Igazi tudásra lesz szükség. Reméljük, hogy mi rendelkezünk majd a legjobb csapattal, de ki kell fejlesztenünk a saját rendszerünket. Elég nagy a különbség a legjobb és a többiek között.”