Környezetvédelem

SZIN-es faültetés

A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) újabb akcióval hívja fel a figyelmet a környezetvédelem jelentőségére. A városban Gyöngyvirág utca és az Agyagos utca sarkán lévő nagy zöld területen féltucat fát ültettek el a kezdeményezők

Boros Gyula, a SZIN egyik főszervezője elmondta: kőrist és magyar kőrist ültettek el önkéntesek és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével. Egy korábbi ígéretükhöz híven egy kisebb erdő telepítésével akarják jóvá tenni a SZIN széndioxid kibocsátását. A fák ültetésében azok a lelkes fesztivál látogatók is részt vettek, akik a SZIN ökotudatos versenyein díjazottak lettek, és nyereményként két fát kaptak.

A SZIN már harmadik éve foglalkozik a környezetvédelemmel és ez a fesztiválozóknak is tetszik.. Egy szerint 80 százalékuk egyetért a “zöld” kezdeményezésekkel, sőt támogatja őket, főleg a Re-poharat. Ezen az ültetésen szegedi, hódmezővásárhelyi, szentesi és csongrádi fiatalok is részt vettek, összesen 30-40 ember munkájával született meg ez a kis park. Több helyszínben gondolkodtak, de végül ez a terület volt alkalmas arra, hogy féltucat fát elültessenek-derült ki Boross Gyula szavaiból.