Környezetvédelem

Díjmentes házhoz menő szelektív gyűjtés Újbudán

A szelektív hulladékgyűjtés annál hatékonyabb minél több értékes hulladékot - a keletkezési helyéhez legközelebb - különválogatva tudjuk gyűjteni.

A különféle típusú hulladékok kiválogatásának mennyisége viszont nagyon fontos. Azok a társasházak, melyek részt vesznek a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programban, nemcsak környezetüket védik, hanem a pénztárcájukat is.

Százezreket spórolhatunk!

Azok a társasházak melyek részt veszneka házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programban, nemcsak környezetüket védik hanem pénztárcájukat is.
Egy példa:
1 darab 240 l-es kuka egyszeri ürítése 1.500,- *1 év azaz 52 hét alatt heti 3-szor ürítése esteén (1.500,-*52 hét * 3 ürítés) 234 000,– összeg.
Amennyiben a szelektív gyűjtés eredményeképp a házban keletkezett kommunális hulladék mennyisége tartósan lecsökken akkor a hagyományos kuka visszaadását a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája felé írásban lehet jelezni.

A társasházakban a papír és a műanyag hulladék különválogatva 1-1 hagyományos méretű kukába kerülnek. Ezeket a kukákat díjmentesen szállítják el, de fontos hogy a lakók fegyelmezetten, következetesen, szennyezettség mentesen gyűjtsék bele a megfelelő hulladékot.

Házon belül, folyosónként, emeletenként is lehet szervezni a hulladékok szelektált módon való gyűjtését, gondnokkal, takarítóval szoros együttműködésben. Kicsi odafigyelés és összefogás segítségével a környezetünket óvjuk, és magunknak is spórolhatunk.

Az Újbuda Önkormányzat Környezetvédelmi Osztálya, a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt., és az Újbudai Szelektív Információs Iroda minden segítséget, információt megad a lakóközösségeknek, és azok képviselőinek. Továbbra is várjuk Önöket a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programjára.

A Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Osztály, 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. címre írásban, vagy e-mailen koren.zsuzsa@ujbuda.hu címre írhatják meg észrevételeiket, javaslataikat.

Ez esetben kérjük adja meg a következő adatait:
e-mail cím és vagy telefonszám,
lakcím, ház jellege, (családi ház, társasház lakásszám).
A jelentkezést az Újbudai Szelektív Információs Irodához is eljuttathatja., melynek címe: 1119 Budapest Tétényi út 29.
E-mail: iroda@szelektiv.hu

Forrás: http://szelektiv.hu/