Környezetvédelem

A klímavédelem gazdasági előnyei – tanulmánybemutató

A Greenpeace bemutatja az Ecofys nemzetközi kutatóintézettől megrendelt tanulmányát, amely a klímavédelem gazdasági előnyeit mutatja be.

A Greenpeace bemutatja az Ecofys nemzetközi kutatóintézettől megrendelt tanulmányát, amely azt vizsgálja, milyen gazdasági következményei lennének Magyarországon, ha EU-s szinten 2020-ig 30%-kal csökkentjük a károsanyag-kibocsátást (az 1990-es szinthez képest).

Az Ecofys szakértői csapata 15 hét elemzőmunka alatt arra jutott, hogy az ambiciózusabb vállalás összességében több hasznot hoz, sokkal több munkahelyeket teremt, és nagyobb gazdaságélénkítő hatással bír, mint az alacsonyabb klímavédelmi célkitűzések.

Ez az első olyan tanulmány, amely a gazdasági válság hatásait is figyelembe veszi, és amelyik átfogó elemzést végez a kibocsátás-csökkentés széles körű költségeire és hasznára nézve.
Az Ecofys tanulmány alapjaiban megváltoztathatja a megújulók terjesztésével, az éghajlatvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos döntéshozói elképzeléseket, hiszen biztos tudást ad: a hatékonyabb klímavédelem nem több pénzébe kerül az országnak, hanem több pénzt hoz, több munkahelyet teremt.

A tanulmányt bemutatják:

Joris Koornreef, Ecofys
Joris den Blanken, Greenpeace European Unit,
Stoll Barbara, Greenpeace Magyarország

Angelika kávézó, Batthyányi tér,  2011. január 25. 11 óra