Környezetvédelem

Öko-pornó az erdőkért

2011.06.07. - 21:22  |  Nincs hozzászólás

Kérdéses, hogy a bemutatásra kerülő mozgalom mennyire vehető komolyan, mint környezetvédelmi kezdeményezés, de egy dolog biztos: a norvég aktivisták a kampányolás igen látványos és megosztó formáját választották a nemes célért vívott küzdelemben.

“Mondj valami fontosat, és senki nem fog figyelni. Mondj valami fontosat meztelenül, és az emberek máris meghallgatnak.” Ez az örök érvényű igazság nem csak a reklámokra, de manapság a szélsőséges aktivistákra is igaz, hiszen a médiában sorra bukkannak fel a pucér igazságtevők.

Elég, ha csak az ukrán FEMEN nőmozgalomra, vagy a nemrég indult (és azóta véget is ért) Nudity for Charity akcióra gondolunk. Ezek a kezdeményezések az emberi test leplezetlen mivoltával próbálják megragadni az internetezők figyelmét, s ezáltal világgá kürtölni céljukat. Mivel a célok többnyire nemesek, nem nagyon haragudhatunk az eltökélt magamutogatókra. Vagy mégis?

Egy norvég aktivista-párosnak sikerült bebizonyítania, hogy lehet pofátlanul és aberrált módon is űzni a meztelenkedést. A “Fuck for Forest” kétszemélyes mozgalma a természetért, pontosabban az erdők védelméért jött létre. De mint ahogy azt a nevük is mutatja, az aktivisták nem csak meztelenkednek, hanem pénzért szexelnek a jó ügy érdekében. Leona Johansson és Tommy Hol Ellingse pornográf tartalmakat állítanak elő, amiért vaskos kis summát kérnek a netezőktől. Ez talán még el is menne, de az, hogy mindezt nyilvánosan, más emberek előtt teszik, az már beteges. Legutóbbi akciójukban például egy norvég templomba rontottak be, majd a mise közepén egymásnak estek az oltár előtt.

Az öko-pornósok állítólag csak a természetért csinálják, nem találnak semmi kivetnivalót a munkásságukban. A weboldaluk “Miért szexi?” menüpontjában azt állítják, hogy ők csak jól akarják érezni magukat és közben felhívni a figyelmet egy fontos társadalmi problémára.

“Nem akarjuk provokációra használni a szexet. Csak azt csináljuk, amihez kedvünk van és ami természetes izgalommal tölt el bennünket. A szex fantasztikus.” – állítják a fiatal exhibicionisták. Ti mit gondoltok erről a fura jelenségről? Adnátok nekik pénzt?

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »