Környezetvédelem

Deloitte: a Mol nyerte az idei Zöld Béka Díjat

A Mol Nyrt. nyerte 2011-ben a Deloitte cég közép-európai fenntarthatósági jelentések elismerésére kiírt Zöld Béka Díját - közölte Deloitte cég kedden.

A díj elnyerésére a régió országaiból 30 pályázat érkezett.

A szakmai zsűri értékelése szerint az olajipari vállalat fenntarthatósági és üzleti stratégiai szempontokat integráló jelentése nagyfokú tervezettségével és a benne szereplő adatok pontosságával emelkedett ki versenytársai közül.

A Mol pályázata mellett szólt továbbá, hogy a társaság csoportszintű jelentése, az egyes leányvállalatok teljesítményét nagyon magas színvonalon összegzi – írja közleményében a Deloitte.

A Zöld Béka Díj tíz évvel ezelőtti alapítása óta a vállalatok jelentési gyakorlatában számos lényeges változás ment végbe, ezekhez igazodva az idei évtől a jelentéseket egységes szempontrendszer alapján értékelik, és tekintet nélkül arra, hogy fenntarthatósági vagy környezetvédelmi jelentésről van-e szó. Ennek megfelelően győztest is csupán egy kategóriában hirdet ezentúl a Deloitte – olvasható a közleményben.

A Zöld Béka Díjat – az elismerés történetében először – szakmai konferencián adták át, ahol az előadók között volt Radován Jelasity, a magyarországi Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója és igazgatósági elnöke, valamint Ablonczy Balázs, az SAP vezérigazgatója is – tudatta a Deloitte cég.

MTI Fotó: Marjai János

Forrás: http://www.mti.hu