Környezetvédelem

Műalkotások születtek hulladékból

Julie Tremblay alkotásai a környezetvédelmi szempontból is kifogástalanok, és a társadalmi feszültségeket is jól ábrázolják.

A brooklyni művész az emberi test gazdag formavilágát nem mindennapi anyagokkal modellezi, figuratív alkotásait fémhulladékok segítségével hívja életre. Tremblay a szilárd és tömör fémlapokat felhasználás előtt megmunkálja, így a tényleges alkotást feldarabolt, kilyukasztott lemezekből készíti. Ezzel az anyag kettősségére játszik rá: a durva és a sima felületek keveredése az emberi test csillogó, szembetűnő kompozícióját adja.

A szobrász inspirációit saját környezetéből meríti, a természetben is megfigyelhető tárgyak adják művei alapját. „Munkám során, a különböző, szokványostól eltérő anyagok váltogatásával az emberiség modern, deszakralizált világban való létezését kutatom. A szobrok gesztusai, rejtett szimbolikája olyan társadalmi témák metaforái, melyek az elmúlt 15 évben munkáim alapját képezték; az egyén és a társadalom közti feszültség, vagy a kollektív tudattalan – mondja.”

Forrás: http://www.kulturpart.hu