Környezetvédelem

A kozmetikai ipar meghátrál

A Johnson & Johnson bejelentette, hogy fokozatosan eltávolítja termékeiből az egészségre káros vegyi anyagokat. A zöld csoportok a cég példáját felhasználva szeretnének nyomást gyakorolni a kozmetikai iparra.

A Johnson & Johnson évek óta a zöldek és fogyasztóvédelmi csoportok célpontja volt, amiért potenciálisan káros összetevőket alkalmazott, mint a tartósítószerként használt, rákkeltő formaldehid vagy 1,4 dioxán. A cég 2011-ben ígéretet tett, hogy 2013 végére a babák számára gyártott készítményekben az előbbieket biztonságos anyagokra cserélik. Az újabb bejelentés azonban már egyben kötelezettségvállalás is, eszerint 2015 végére a Johnson & Johnson termékek nem tartalmaznak majd triklozánt, ftalátokat, parabéneket, sem olyan illatanyagokat, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségre.

A Campaign for Safe Cosmetics (CSC), amely több mint 175 nem kormányzati szervezetet tömörít, üdvözölte a Johnson & Johnson döntését. Az aktivisták véleménye szerint a J&J-nek köszönhetően nő az esélye, hogy a kozmetikai ipar más szereplői, például a L’Oreal vagy a Procter & Gamble is elszánja magát a káros anyagok teljes mellőzésére.

Forrás: http://www.businessgreen.com