Környezetvédelem

A Tesco zöldben gondolkodik

A Tesco a héten nyitja meg első teljes mértékben LED-világítású üzletét az Egyesült Királyságban – az energiafogyasztás 30%-os csökkenését várják a lépéstől.

A Loughborough-i Tesco Express külső fényeit, az áruházi és a személyzeti részlegek világítását, valamint a hűtőket és fagyasztókat is LED-ek segítségével fogják működtetni. Míg a Tesco szerint a LED-ek hatékonyabbak a hűvösebb helyiségekben, a sütőkemence túl forró, ezért egyedül oda nem szerelik fel őket.

Emmily Sjölander, a Tesco környezetvédelmi programjának vezetője azt nyilatkozta, hogy ha az elvárt 30%-os energiamegtakarítás biztosítható, a cég az Egyesült Királyságban működő összes, több mint 2700 üzletének világítását átalakítja, és a jövőben minden új létesítményükbe LED-eket építenek. „Felismertük, hogy a LED-ek használatával jelentősen csökkenthető az energiafelhasználás, különösen a kisebb és alacsonyabb belmagasságú Tesco Expressekben. Ha a rendszer beváltja a hozzá fűzött reményeket, más boltokban is alkalmazni fogjuk.”

A Tesco 2050-re karbonsemlegessé szeretne válni, 2009 óta számos „zászlóshajó” üzletet nyitott, amelyekben energiatakarékos technológiákkal kísérletezik.

Forrás: gttp://www.businessgreen.com