Környezetvédelem

Az USA támogatja Indiát a fenntarthatóbb gazdaság kialakításában

A Michigan-i Állami Egyetem kutatóinak bevonásával az összesen 14 millió dolláros USAID keretből a szén-dioxid kibocsátást vizsgáló megfigyelő- és ellenőrzőrendszer felállítását tervezik.

David Skole, az egyetem professzora vezeti azt a szakemberekből álló csoportot, amely Indiába utazik évente egy vagy két alkalommal, hogy szakmai támogatást nyújtson az indiai kormánynak, a helyi vezetőknek és az erdőgazdálkodásban dolgozóknak. Skole professzor korábban is dolgozott az erdőgazdálkodás hatékonyabbá tételét és a kibocsátás csökkentését célzó projekteken Afrikában és Ázsiában.

A gyors gazdasági növekedés kihívások elé állítja Indiát a fenntarthatóság és az éghajlatváltozás tekintetében, az utóbbi veszélyezteti az ország természeti erőforrásait és a népesség azon jelentős részét, amely szorosan függ ezektől és a mezőgazdaságtól. A projekt segíteni kívánja a házi gazdaságok tulajdonosait abban, hogy úgy legyenek képesek biztosítani a megélhetésükhöz szükséges javakat, hogy közben tevékenységük nem gyorsítja az éghajlatváltozást.