Környezetvédelem

Ásványvíz helyett csapvíz!

Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy amikor leemelünk egy ásványvizet a polcról, akkor az ár 90%-a a szállítást, csomagolást és egyéb kezelési költséget foglalja magába? Miért fizetünk mégis ennyit a környezetre is óriási terhet jelentő italra, ha rendelkezésünkre áll a csapvíz is? Ha a vízben található szennyeződések miatt aggódunk, miért nem a felhasználás helyén szűrjük meg őket?

Ilyen és hasonló kérdések merülnek fel korunk „divatja”, a palackozott ásványvíz fogyasztás ellen, melyen érdemes elgondolkodnunk.

A palackozott vizet forgalmazó vállalatok kampányaikban az egészséget és a tisztaságot hirdetik, miközben tanulmányok is kimutatták, hogy ezek a cégek jóval alacsonyabb szintű normákat követnek, mint a városi vízügyi hatóságok, ugyanis az ivóvízre vonatkozó szabályozások sokkal szigorúbbak. Ha mindezek ellenére is fenntartásaink vannak a csapvíz íze és minősége miatt, a szűrőberendezések sokkal költséghatékonyabb megoldást nyújtanak. Ezek a víztisztítást és vízhűtést is sokkal kisebb ökológiai és gazdasági lábnyommal valósítják meg.