Környezetvédelem

Kalifornia vs műanyag zacskók

Kalifornia érdekes kérdés előtt áll, ami az újrahasznosított műanyag zacskókat illeti, nem eldönthető ugyanis, hogy a korábban hozott intézkedéseik a kellő eredménnyel jártak- e.

2006-ban Kalifornia elfogadott egy törvényt, amely kötelezővé tette a műanyag bevásárlótáskák újrahasznosítását, melynek következtében a legtöbb szupermarket megtelt az ezeket összegyűjtő tartályokkal.

Egy újabb jelentés ugyanakkor megállapította, hogy igen nehéz mérni a program sikerességét, már csak az adatok pontatlansága miatt is. Az általuk végzett felmérés során úgy találták, hogy 2009 óta nem jelentek meg hivatalos elemzések az újrafeldolgozás mértékéről, így tehát nem lehet nyomon követni a fejlődést.

További nehézséget jelent, hogy még a korábbi számok sem fedték le egyértelműen az arányokat, mivel a boltban összegyűjtött hulladék közé sokszor más anyagok is kerültek. Mark Oldfield szóvivő úgy nyilatkozott, hogy nem az újrahasznosítás egyelőre nem rendelkezik elegendő eszközzel, és nagyobb finanszírozás volna szükséges a fejlődéshez.

Forrás: http://www.treehugger.com/