Környezetvédelem

Víz alatti hotel Floridában, amely minden profitot korallzátonyok védelmére fordít

Ha szeretted a SpongyaBob-ot, vagy a Kis hableányt, akkor ezt a hotelt neked találták ki. A Planet Ocean Underwater Hotel, amely még építkezés alatt áll olyan luxust fog kínálni a vendégeknek, amelyet kevés helyen találhatunk meg, mivel a szobák az óceán élővilága között lesznek. Bár a projekt nem hangzik túlságosan környezetbarátnak, de a szálloda célja, hogy a bevételből segítse a korallzátonyok helyreállítását.

„Célunk, hogy megállítsuk a Föld óceánjainak napi szintű pusztulását”-mondta Tony Webb, a projekt ügyvezető igazgatója. Tony Webb korábban a világűrbeli turizmust tervezte megvalósítani, ám most visszatért Földünkhöz. „Úgy érzem, egy újfajta turizmus fog megjelenni a hasonló hotelek kialakulásával. Az ipar készen áll arra, hogy meghódítsák az óceánt.”

A Planet Ocean Underwater Hotel 12 vendégszobával, egy nappalival és egy étkezővel lesz ellátva, illetve egy lift fogja szállítani a vendégeket a felszín és a hotel között. Minden szobában az alábbi felszerelés lesz megtalálható: „King Neptune” ágy, olasz bőr kanapé, HDTV, WiFi. De egyértelműen a legnagyobb ajándék a szobában a kilátás, amely panoráma az óceán élővilágára.

Planet-Ocean-Underwater-Hotel-2-1020x610

A szálloda mozogni is képes egy elektromechanikus meghajtási technológiának köszönhetően. Ez azt jelenti, ha bármi hurrikán, vagy természeti katasztrófa történne, a szálloda biztonságba tudna vonulni. Az árakat még nem tették közzé.

Forrás: http://inhabitat.com