Környezetvédelem

Sharewear – egy érdekes módja a zöld életnek

Annak köszönhetően, hogy a közösségi média egyre szélesebb körökben is elterjedt, az innovatív módszereket az emberek jó célra is fel tudják használni. Svédországban például, egy olyan community alakult ki, akik az Instagramon kereszül cserélnek ruhákat, teljesen ingyen. Ha belegondolunk, sokunk dobja ki használt ruháit, vagy akár olyan ruhákat is, amelyeket megvett, de egyszer sem hordta. A Sharewear a textilhulladék nagy számának lecsökkentése érdekében harcol, és úgy tűnik jó úton haladnak céljaik elérésében.

A becsületkasszás rendszerre épülő Sharewear, az Instagramon kereszül kívánja az embereket összekötni. Meg is oszthatják, illetve személyes üzenetként is elküldhetnek egymásnak designos darabokat. MInden ruhadarab egy hétig marad az átmeneti tulajdonosánál, majd ezután egy # (hashtag) jelzéssel ellátott szöveggel tudja továbbadni. Az első kommentelőé lesz a ruha. A rendszer miatt híres svéd ruhatervezők egyedi darabjai is felkerültek, így tényleg sikeresnek mondható a kampány.

ShareWear-Sweden-Clothing-Share-Items-1020x610

Sofia Kinbert, a Visit Sweden globális marketingigazgatója azt mondta: “Minden évben több millió tonna textilt dobnak ki Svédországban és más országokban szerte a világon, ahelyett, hogy eladományoznák, vagy újrahasznosítanák. A Sharewear saját kollekciója, illetve Instagramos rendszere viszont, sikeresen felhívta több lakos figyelmét erre a problémára.” A program nem csak a környezetszennyezést tudja lecsökkenteni, hanem esélyt ad embereknek olyan ruhák viselésére, amelyeket ők maguknak soha nem tudnának megvenni.

ShareWear-Clothing-Swap-1020x610

Forrás: http://www.treehugger.com/