Környezetvédelem

MagNet Bank, ahol a tulajdonosok is szívesen bankolnának

2016.05.10. - 13:15  |  Nincs hozzászólás

Tudatosság, átláthatóság, közösség és társadalmi szerepvállalás: lehet, talán elsőre nem egy bank jut eszünkbe a felsoroltak alapján, de a MagNet Bank megismerése után magától értetődőnek fog tűnni a kapcsolat. Egy pénzintézet, ami nemcsak hangoztatja a jó ügyek szolgálatát, hanem valóban cselekszik, és még kávézhatunk is a fontos döntések meghozatalakor, mindezt egy bankfiókban, igazi kávéházi hangulatban.

„Hisszük ugyanis, hogy a pénz nem cél, hanem eszköz”- olvasható a MagNet Bank bemutatkozójában, amiből rögtön a lényegre térünk: itt valami másról van szó, nem egy átlagos pénzintézetről. Az ember sok bank közül választhat, de mint oly sokszor, az ördög a részletekben rejlik, és a MagNet Bank esetében számos tényező járul hozzá a kecsegtető összképhez. Nem kell megijedni, nem százalékok és futamidők következnek, ez egy egészen más történet, tele kellemes fordulatokkal.

A MagNet Bank a legnagyobb 100%-ig magyar magántulajdonban lévő pénzintézet hazánkban, amely több mint 20 éve működik nyereségesen – mégis egy százalék így az elejére, amit fontos hangsúlyozni, és joggal büszke rá a MagNet Bank. Lényeges tisztázni, hogy mitől lesz közösségi egy bank? Talán attól, mert aktívak a Facebookon? Utóbbi ugyan igaz, és több mint 14 ezer tagot informálnak az aktuális információkról, de mégsem ettől közösségiek.

A bank tulajdonosai, vezetői és alkalmazottai 2010-ben együtt alkották meg az új stratégiát. Olyan alapelveket vettek fel, mint a minél átláthatóbb banki működés, a fenntarthatóság elveire alapozott üzleti döntéshozatal és felelősségvállalás. Az egy éves folyamat során azt is ki kellett találni, hogy miként tudják megadni ügyfeleiknek azt a jogot, hogy beleszólhassanak a bank közösségi tevékenységébe.

A közösségi értékekre épít a MagNet Bank újraértelmezett Belvárosi Közösségi Pontja az V. kerületben, a Balassi Bálint utca 9-11. szám alatt. Ez mind funkciójában, mind megjelenésében eltér minden eddigi helyszíntől, amit a pénzügyi szférában megszoktunk: fair trade biokávézó, civileket támogató közösségi pont és bankfiók egyben, ahol egyaránt jó pénzügyeinket intézni és társasági életet élni. Ráadásul a többi fiókhoz hasonlóan ez is kutyabarát helyszín, így a négylábúakat is örömmel fogadják!

A MagNet Banknál nemcsak jó helyen van a pénzünk, hanem jó célokat is szolgálunk az intézet választása esetén. Alapelveket vállalni és hirdetni egy dolog, de tenni is kell azért, hogy valós tartalommal bírjanak. Kezdhetjük a sort a KAP-pal, a Közösségi Adományozási Programmal, aminek keretein belül az ügyfelek rendelkezhetnek a banki nyereség 10%-ával, így támogathatják a számukra fontos célokat képviselő civil szervezeteket, kezdeményezéseket. Az elmúlt 6 évben több mint 185 millió forint szétosztásáról gondoskodtak az ügyfelek a KAP révén közel 430 projektet segítve ezzel.

Mindenképp ki kell emelni a Segítő bankkártyát, amivel az ügyfelek fontos társadalmi ügyek mellé állhatnak úgy, hogy ez nem kerül pénzbe nekik. Mindössze annyit kell tenni, hogy vásárláskor MagNet bankkártyát használunk, a vásárlás után pedig a bank automatikusan támogatja az ügyfél által korábban kiválasztott jó ügyet, civil szervezetet. De a társadalmi hasznosság, a jó célok előnyt élveznek a bank hitelezési gyakorlatában is a Mentor és Szféra elnevezésű közösségi betéteken keresztül.

Légy jó egyetlen kattintással! - hirdeti a bank, és továbbra sem arról van szó, hogy tölts fel magadról egy előnyös fotót a közösségi médiában.  A mostani akcióval a MagNet Bank nemcsak saját ügyfelei, hanem gyakorlatilag bárki számára felkínálja a társadalmilag hasznos cselekvés lehetőségét. Mindössze egyetlen netes kattintással bárki segíthet egy jó célt, és 1 millió forintos támogatáshoz juttathatja a Baltazár Színházat, az ország egyetlen értelmi sérült színészekből álló hivatásos társulatát. A Baltazár működésével olyan kultúrát kíván megteremteni Magyarországon, amely a társadalmi integráció lehetőségét nyújtja sérült embereknek, céljuk, hogy tevékenységük nyomán a sérült emberek társadalmi megítélése megváltozzon.

A fentiek alátámasztják a tényt, miszerint a MagNet Bank aktív társadalmi szerepvállalása mögött valódi tettek állnak, nem a gazdasági profit féktelen hajszolása határozza meg a cég működését és jelöli ki a követendő utat, a társadalmi és környezeti profitszempontok már az alap banki szolgáltatások területén megjelennek.

A tulajdonosok tehát megalkottak egy bankot, ahol saját bevallásuk szerint ők is szívesen bankolnának. (Mindig gyanús az a szakács, aki a nap végén nem kér a saját főztjéből.) Az egész tevékenységük értéküzenete pedig az, hogy a világot jobbító dolgok létrejöttét segítik minden banki eszközzel.

Ha ennyi esetleg nem elég, akkor mi lenne, ha Ön dönthetne arról, hogy mennyit fizet a számlavezetésért? A MagNet Banknál erre is van lehetőségünk a Becsületkasszás számlavezetés keretében!

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »