Környezetvédelem

Százmillió forinttal támogat rászoruló gyerekeket segítő alapítványokat az MVM

Az MVM Csoport százmillió forint támogatást adott át húsz, gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek a 16. alkalommal megrendezett Legszebb napom! Élménynap elnevezésű rendezvényen.

Az MVM Zrt. szerdai közleménye szerint a Millenáris parkban tartott egész napos eseményen több mint 800 hátrányos helyzetű és beteg gyermeknek nyújtott felejthetetlen élményt, programokat és játékot a társaságcsoport. A tizenhatodik alkalommal megrendezett élménynapon hátrányos helyzetű és tartósan beteg gyermekek fejlesztését, gyógyítását és oktatását segítő alapítványoknak és civil szervezetnek adtak át támogatást. A támogatásban részesülő szervezeteket már negyedik alkalommal az energetikai cég dolgozóinak szavazatai alapján választották ki – olvasható a közleményben. Az idei rendezvényen a helyszínen a dzsungelek világa várta a gyerekeket. Az előző évekhez hasonlóan az eseményen az MVM Csoport több mint 100 dolgozója önkéntesként segítette az animátorok munkáját.

“Karitatív tevékenységünkben kiemelt fontosságú ez az esemény, és a hozzá kapcsolódó adományozásunk. Olyan intézményeket és civil szervezeteket támogatunk, akik áldozatos, sokszor emberfeletti munkát végeznek és nap mint nap azon dolgoznak, hogy szebbé és könnyebbé tegyék azoknak a gyerekeknek a napját, akiknek az átlagosnál több nehézséggel kell megküzdeniük” – idézi az összegzés Mátrai Károlyt, az MVM Csoport vezérigazgatóját. “Ez a nap a feltétel nélküli elfogadásról szól, arról, hogy a különbözőségek helyett a hasonlóságokra helyezzük a hangsúlyt, arról, hogy soha nem az határoz meg bennünket, hogy honnan és milyen körülmények közül érkeztünk, hanem éppen az, hogy a lehetőségeink ellenére mit vagyunk képesek elérni” – tette hozzá a vezérigazgató.

Az élménynapon többek között a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Gyermekkori Autizmus Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, valamint a SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa vehetett át támogatást – áll az összegzésben.