Megújuló energiaforrások

Háztetőn együtt 33 ezer darab modul?

Európa ez idő szerint legnagyobb háztető(k)re telepített nappanel-rendszerének minősíti a hydrogenfuelnews.com azt, ami most készült el Németországban,Frankfurttól délre, Heddesheim járásban a Pfennig Logistics nevű elosztóközpont épületegyüttesének tetején.

Mint a portál írja, több mint 33 ezer napelem-modult helyeztek fel a központra, és ezek együttes kapacitása 8,1 MW. Ez körülbelül 1800 átlagos lakóépület energiaszükségletét képes fedezni.

Érdekessége a beruházásnak, hogy a rendszert a Wirsol nevű vállalkozás készítette el, amelyik ugyan kivitelez ilyen nagy felületű rendszereket, de házak tetejével még nem próbálkozott.

A létesítmény bekapcsolása a német villamoshálózati rendszerbe egy év múlva várható, de a portál úgy tudja, hogy nem a teljes kapacitást adnák át.

Emlékeztet, hogy a német kormány a napenergetikai támogatások terén az egyik legbőkezűbb a világon, példaszerű a politikája más országok számára. Abban is, hogy a tiszta energiákkal miként szeretné leváltani a fosszilis, illetve nukleáris energia felhasználását. Ennek érdekében nem csak a nap-, hanem a szélenergia alkalmazásának is jelentős támogatója.