Megújuló energiaforrások

672 kW-os napelem rendszer egy világhíres egyetem tetején

Egy újabb remek és jövőbe mutató kezdeményezésről számolhatunk be, mely ezúttal egy kaliforniai egyetemet érint.

A kaliforniai Western University hivatalosan is megerősítette a kezdeményezést, melynek keretén belül aláírt egy hosszú távú szóló szerződést a Washington Gas Energy Systemsszel. Az egészségügyi kar projektének keretén belül a szakemberek egy 672 kW-os tetőtéri rendszert fognak kiépíteni az egyetemen.

A szerződés értelmében mindhárom campus tetejére felkerülnek a napelemek. Ez összesen 2688 panel telepítését jelenti, ami a campusok tetőtere mellett a parkolót is magában foglalja. Ez éves szinten 1,110 MWh-át jelent a neves intézmény számára, amivel hosszú távon rengeteg költséget takaríthat meg, és nem utolsó sorban a megújuló energiapiacot támogatja.

A Western University a hivatalos sajtóközleményében elmondta, hogy rendkívül boldogok az új együttműködés miatt, mellyel csökkenteni fogják a különböző elektromos kiadásaikat és ezzel együtt a környezetre is jobb hatással lesznek, ami mindig is fontos szempont volt a kaliforniai egyetem számára.

„Ezek a napelem panelek egyszerű és hatékony megoldást kínálnak arra, hogy egy zöldebb bolygót lássunk és egészségesebb életet éljünk.”

A Washington Gas Energy Systems pedig ettől a megállapodástól elsősorban azt várja, hogy újabb egyetemek, neves intézmények csatlakoznak majd hozzájuk, ami egy lavinát indíthat el Amerikában.