Megújuló energiaforrások

Ausztrália az eddigi legnagyobb napenergia farmját építheti meg

Minden jel arra mutat, hogy hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok Ausztrália eddig megépített legnagyobb naperőműve körül.

Ausztráliában minden adott ahhoz, hogy az ehhez hasonló kezdeményezések és jövőben mutató projektek sikeresek legyenek. A természet adta lehetőségek gyakorlatilag kimeríthetetlenek a kontinensen a megújuló energiapiacot illetően.

Most épp ezt próbálja kihasználni a kormány, miután hivatalosan is megerősítésre került, hogy egy újabb nagy napenergia farm fog megépülni Ausztráliában. A projekt technikai beszállítója a jól ismert Mecasolar lesz. A cég biztosítja a napelemes szerkezetet, és a megfelelő kiépítést a 24 MWp kapacitású farm körül.

A különböző napelemes rendszerek kiszállítása már augusztus hónap végén megkezdődtek. Az érdemi munkálatok azonban csak most fogják kezdetét venni a hatalmas területen. A 20 évre szóló szerződésben leírtak szerint a munkálatoknak decemberre be kell fejeződniük.

A Mecasolar hangsúlyozta, hogy az Európában történt jogszabályváltozások miatt Ausztrália mellett az Egyesült Államokban, Mexikóban, Chilében, Peruban, Brazíliában, Dél-Afrikában és Indiában fognak terjeszkedni.