Megújuló energiaforrások

12.5 MW-os naperőmű egy nemzetközi amerikai repülőtéren

Az amerikaiak nem állnak le a megújuló energiafejlesztésekkel és hamarosan egy újabb impozáns projektet adhatnak át az államokban.

Szerkesztőségünk kiemelt szerepet fordít a különböző napenergiával kapcsolatos fejlesztésekre, kezdeményezésekre és projektekre. Most ismét egy ehhez hasonló remek és igencsak látványos projektről számolhatunk be.

Érdekesség, hogy ezúttal egy amerikai reptér a főszereplő. Név szerint Indianapolis nemzetközi repülőteréről van szó, mely várhatóan a legnagyobb naperőművel fog rendelkezni Amerikában, amit valaha is kiépítettek.

A 12.5 MW-os relatíve nagy erőművet az Indianapolis Airport Authority-nak, a modulgyártó General Energy Solutions-nak, a non-profit Telamon Corporation-nak, a megújuló termék-és szolgáltató Johson Melloh Solutions-nak, az invertereket gyártó Solectrica Renewables-nek és a napenergia-projekt fejlesztő Cenergy Power-nek köszönhetjük.

A 10,700 tonnás rendszer az előzetes számítások szerint éves szinten 12,5 millió kWH energiát fog generálni, ami több mint 1,200 lakás energiaellátásának felel meg.