Megújuló energiaforrások

65 MW-os szélerőmű épül Uruguayban

Hivatalosan is megerősítésre került, hogy az Uruguayi Keleti Köztársaságban hamarosan új szélenergia projektek fognak megvalósulni.

Természetesen Dél-Amerika sem akar lemaradni a megújuló energiák piacán, és ennek megfelelően időről időre új és igazán jövőbemutató projektekről számolhatunk be az olvasóinknak arról a kontinensről.

Legutóbb Uruguay iratkozott fel erre a bizonyos listára, miután hivatalosan is megerősítésre került, hogy a Suzlon Group nyerte meg a 65 MW-os szélerőmű építési munkálatait a dél-amerikai országban.

A vállalat helyi cégekkel közösen fogja kiépíteni a különböző szélenergiával kapcsolatos rendszereit. A projekt részeként egy 2.1 MW-os, az országban rekord méretűnek számító, szélturbinát is fel fognak húzni. A lapátok átmérője 90 méter lesz. A beruházás megvalósításához szükséges előkészületi munkálatok már meg is kezdődtek, és várhatóan 2014-ben minden a helyére fog kerülni.

Uruguay nagyon örül az új megállapodásnak és a hivatalos tájékoztatás szerint a jövőben hasonló fejlesztéseket szeretnének megvalósítani, miután a térségben rengeteg az ehhez hasonló kihasználatlan és potenciállal teli terület.