Megújuló energiaforrások

Egy újabb brazil világbajnoki stadionra kerülhettek fel a napelemek

Mint ismeretes, a jövő évi labdarúgó világbajnokságnak otthont adó Brazília több olyan stadionnal várja majd a játékosokat és a nézőket, melynek tetőszerkezetére napelemes rendszereket szereltek fel.

A hivatalos közlemény szerint most egy újabb világbajnoki stadion tetőszerkezetén fejezték be a napelemek telepítését. Ezt az 1MW-os tetőtéri rendszert a több mint 46 ezer férőhelyes Itaipava Arena Pernambuco kapta meg, mely idén májusban nyitotta meg a kapuit.

A 2014-es világbajnokságon ezen a pályán olyan válogatottak lépnek majd pályára, mint Olaszország, Horvátország, Amerika, Japán, Mexikó, vagy Németország. Brazília erősen nyit a megújuló energiák felé, és az újonnan épült stadionjaira ezen rendszerek telepítését tervezi.

Az illetékesek és a kormány nagyon fontosnak tartja ezt, miután a rendszerek segítségével hosszú távon komoly költségeket spórolhatnak meg. Ezen stadionoknál már a világítás is rengeteg pénzt visz el, de a napelemekkel körülbelül 30-40%-ot spórolhatnak, ami nem egy elhanyagolható összeg.