Megújuló energiaforrások

EcoMushroom, egy jó megoldás a rossz levegő ellen

Az utak erőseny szennyezettek a járművek miatt. Ez a levegő ha felemelkedik és elterjed, nem csak egy mérgező légkört hoz létre, de még az éghajlatváltozásban is nagy szerepet játszik. Erre találták ki az “EcoMushroom” szerkezetet, amely segíti a szennyezést lecsökkenteni.

Az EcoMushroom egy olyan komplett szerkezet, amely egy napelemes utcai lámpára van felszerelve és meggátolja a CO2 terjedését. A napelemeknek köszönhetően a telepítés után alig van működési költsége, és amellett, hogy fényt biztosít még a környezetünket is védi. A négy bemeneti nyílásból a levegő egy légtisztító berendezésbe kerül (APS = Air Purification System), majd a megtisztított levegő egy visszakerül a légkörbe.

Így funkcióját tekintve olyan, mint egy növény. Ezen kívül minden lámpában található egy méróeszköz, amely a szennyezettséget figyeli, információkat gyűjt és elküldi egy központba, ahol meg tudják vizsgálni a környezetszennyezési “trendeket”, illetve az eszköz karbantartásával kapcsolatban is kapnak adatokat.

Képek a szerkezetről:

ecomush_img06-1020x610

 

ecomush_img01-1020x610

 

ecomush_img04-1020x610