Megújuló energiaforrások

Megvannak a hibrid megújuló energia park pályázatának győztesei

Ausztráliában egy hatalmas, hibrid megújuló energia parkot létesítenek. A 160 millió dolláros projektet a Windlab fogja irányítani, akik már ki is hirdették a pályázatok győzteseit, hogy kik fogják szállítani az alkatrészeket.

A Kennedy Energy Park Észak-Queensland-ben fog felépülni, és ez lesz a világ első projektje, amiben kombinálják a napenergiát és a szélenergiát. A Windlab kihirdette a pályázatok győzteseit, szóval lehullt a lepel mindenről. A szélturbinákat a világ legnagyobb turbina gyártója, a Vestas fogja szolgáltatni, a napelemeket a Quanta, és az energia raktározásához szükséges akkumulátort pedig a Tesla.

aust1

A Tesla/Vestas projekt keretén belül 12 darab, egyenként 132 méter magas Vestas turbinát fognak felállítani, ezek lesznek a legmagasabbak egész Ausztráliában. A Tesla akkumulátorai pedig kifejezetten jól fognak jönni Qieensland-ben, mivel Ausztrália ezen területén ugyan rendkívül erős szelek vannak, de nem állandóan, így amikor sok energiát képes termelni a turbina, azt le kell raktározni, hogy később, amikor nincs szél, akkor is lehessen tiszta energiát használni.

A park remélhetőleg egy éven belül elkészül és már jövő év végén teljesen működőképes lesz. Ha befejezik, a tervek szerint legalább 100 munkahelyet fog teremteni a park és elegendő energiát fog termelni 35.000 ausztrál háztartásnak.

aust3

“Úgy hisszük, a Kennedy Energy Pakkal remekül tudjuk demonstrálni, hogy a szélenergia, napenergia és ezek raktározásának hatékony kombinációja rendkívül olcsó, megbízható és nem utolsó sorban tiszta energiát tud szolgáltatni. A Kennedy-hez hasonló projektek elterjedése, és nagyobb méretű implementálása segíthet Ausztráliának, hogy elérje a klímaegyezményben foglalt ígéreteket, miközben az energiaárakra hatalmas nyomást tud gyakorolni.” – mondta Roger Price, a Windlab vezérigazgatója.

Forrás: https://inhabitat.com/