Megújuló energiaforrások

Napelemparkkal segíti az Ökumenikus Segélyszervezet fenntartható működését a Mol

Az Ökumenikus Segélyszervezet Csepeli Központjának fenntartható működését a Mol egy 20 millió forint értékű napelemparkkal segíti - hangzott el a segélyszervezet budapesti sajtótájékoztatóján kedden.

A bejelentésen, ahol kiemelték azt is, hogy a segélyszervezet célja, hogy az általa üzemeltetett szociális intézmények energiaellátását a lehető legteljesebb mértékben megújuló energiák révén fedezze, jelen volt Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Világi Oszkár, a Mol vezérigazgató-helyettese. A Mol még a 2000-es évek elején kezdett együttműködni az Ökumenikus Segélyszervezettel, emlékeztetett a vállalat vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy ez egy “gyümölcsöző kapcsolat”, amelynek “konkrét eredményei” vannak. Ennek újabb példája a Csepeli Szociális és Fejlesztési Központ épületére telepített, 94 napelem panelből álló rendszer, amely teljesen kiválthatja az intézmény éves villamosenergia felhasználásának több millió forintos költségét és magába foglalja a 40,42 kWp teljesítményű, hálózatra visszatápláló naperőmű telepítését, az ehhez kapcsolódó elektromos munkákat, és az elektromos hálózat bővítését, korszerűsítését – hangzott el.

“Ez a napelempark arról szól, hogy komoly tétel kerül ki most a szervezet költségvetéséből: ezután már nem kell fizetniük az elektromos áramért” – jelentette ki Világi Oszkár. Megjegyezte: fontos számukra, hogy mindig találjanak olyan támogatási formát, amely a segélyszervezetnek konkrét, kézzelfogható segítséget jelent, és a Mol számára is kiemelten fontos ügy, amilyen az energiahatékonysági projektjük. Ugyanakkor a Mol-vezető biztosította a segélyszervezetet arról, hogy folytatni fogják a támogatásukat, mert nagy öröm számukra, hogy olyan szervezet mellé állnak, amely segíti az elesetteket. A “jótett megérdemli, hogy támogassák” – fogalmazott Világi Oszkár, és jelezte, hogy továbbra is támogatják a segélyszervezetet. Lehel László elmondta, hogy a krízishelyzetbe került családokat és Ukrajnából menekülőket is segítő csepeli szociális és fejlesztési központjuk 14-15 millió forintot takarít meg így a rezsiköltségen. Ezt az összeget a szervezet a rászoruló családok támogatására tudja fordítani – jegyezte meg. Köszönetet mondott a Mol Magyarországnak, közös értéknek nevezve a fenntarthatóságot.