Öko-drive

Környezettudatos bűnüldözők

2010.07.03. - 18:42  |  Nincs hozzászólás

Három elektromos robogón és három kerékpáron járőröznek a jövőben a győri belvárosban dolgozó rendőrök.

Országosan egyedülálló az a kezdeményezés, amelynek eredményeként a Leier Eco-Line által forgalmazott három elektromos robogón és három elektromos kerékpáron járőröznek a jövőben a győri belvárosban dolgozó rendőrök.

A járművek mintegy kétmilliós költségének háromnegyedét a győri költségvetésből, fennmaradó részét pedig abból a keretből fedezték, amelyet a város idén a rendőrség támogatására fordít. Az elektromos kerékpárokat és robogókat kedvezményes áron kínálta Michael Leier, a Leier Cégcsoport tulajdonosa, aki Leier Eco-Line néven a közelmúltban elektromos, környezetkímélő közlekedési eszközök forgalmazását kezdte meg Magyarországon.

- Második otthonomnak érzem Győrt, ezért tartottam fontosnak, hogy a kisalföldi megyeszékhely legyen az első magyar város, ahol ilyen járművekkel védik a közterületeket, az emberek értékeit és a környezetet is – mondta el Michael Leier, megköszönve a lehetőséget, hogy a Leier csoport hozzájárulhatott Győr közbiztonságának és környezetének védelméhez. Az osztrák üzletember kifejtette: számára a környezetvédelem legalább olyan fontos, mint a megyeszékhely közbiztonsága. Ezért döntött úgy, hogy lépést tartva a járműipar gyors innovációjával az elektromos járművek magyarországi forgalmazója lesz. Az üzletág nagy jövő előtt áll, mivel minden területen egyre szigorúbbak a környezetvédelmi előírások, így az elektromos járművek sikere világszerte garantált.

Borkai Zsolt győri polgármester és Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány a közbiztonság érdekét hangsúlyozta az átadási ünnepségen, fontosnak tartották kiemelni, hogy a járművek környezetbarát technológiával működnek, ezért nem szennyezik a levegőt, és a felújított győri belváros díszburkolatát sem teszik tönkre.

A közelmúltban alapított Leier Eco-Line az ausztriai EH-Line termékeinek kizárólagos magyarországi importőre: elektromos kerékpárt, rollert, motorkerékpárt, golfautót és hamarosan elektromos autót is forgalmaz. A cég tervei között a viszonteladói hálózat kiépítése mellett szerepel, hogy más gyártókkal is felveszi a kapcsolatot, ezzel bővítve a termékválasztékot. A Leier Eco-Line már most önálló bemutatóteremmel rendelkezik a győri Leier City Center Irodaház földszintjén, ahol szinte a teljes termékpaletta megtekinthető és kipróbálható. E mellett a forgalmazott elektromos járművek a Leier cégcsoport autókereskedői hálózatában kerülnek kiállításra és értékesítésre, és keresik a további potenciális értékesítési pontokat a régióban, illetve országszerte. Főként az autó-, motorkerékpár-, és kerékpár-kereskedésekre koncentrálnak, és nagy lehetőséget látnak a turizmus és vendéglátás területén is, kölcsönző pontok kialakítását kezdeményezik szállodákban és városközpontokban. Fő célpontjaik a nagyvárosok és Budapest, ahol a közlekedés folyamatosan nehéz helyzeteket, forgalmi torlódásokat és jelentős légszennyezést okoz – minderre azonban megoldást jelenthetnek a Leier Eco-Line zaj- és légszennyezés-mentes elektromos járművei.

Rovat további cikkei

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »

Minden eddiginél erősebb elektromos repülőt épít a Rolls-Royce

Minden eddiginél erősebb elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép...

2019.01.25. - 12:52 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »