Öko-drive

Saline Bird – sűrített levegővel hajtott rekorder

Ki mondta, hogy a zöld technológiát alkalmazó járművek unalmasak?! Elég egy pillantást vetni a Les Triplettes de Bonneville csapat által megálmodott Saline Birdre, hogy másként gondoljunk az öko gépekre.

Már a motor látványa is garantálja a szenzációs élményt és annak ellenére, hogy még semmilyen gyorsulási adat nem áll rendelkezésre, biztosra vehetjük, hogy az ellenfelek irigykedve fognak elzöldülni.  A kék behemót öt francia tervezőnek (Charles-Edouard Berche, Ugo Spagnolo , Adrien Fuinesl, Frédéric Dobbelstein és Jean-Philippe Paries) köszönheti a vakmerő formát, akik jelenleg is a kétkerekűek által felállított sebességrekord megdöntésén fáradoznak. Garantált, hogy Bonnevilleben minden tekintet rájuk fog szegeződni…

A Saline Bird koncepciója a következő: a káprázatos menetteljesítményt ötvözni az érdekes formatervvel, majd mindezt megszórni csipetnyi zöld technológiával. A hosszúkás és lapos aerodinamikai megformálásnak köszönhetően low riderként lapul a földre a rekorddöntésre tervezett motor, mellyel igyekeztek megteremteni a tökéletes egyensúlyt az aerodinamika és a stabilitáshoz szükséges súlypont kialakítása között. A meghajtásról két, sűrített levegővel töltött tartály gondoskodik.

A karbonszálas vázszerkezet, a bőrülés az erőt adó tiszta energia egy tökéletes nyertes képét vetítik előre. A borítást eltávolítva a Saline Bird még inkább megcáfolja azt a konvencionális megállapítást, hogy a zöld technológia unalmas gépeket eredményez. Semmi szokványos nincs ebben a motorban!