Öko-drive

Elektromos tricikli – retro külsőbe csomagolva

A környezetbarát járművek megjelenése legtöbbször a jövő formatervezésébe enged bepillantást, alkalmazkodva a bennük rejlő modern technikához. Az argentin Fernando Ponce fordítva gondolkodik.

Az elektromos tricikli retro hangulata a huszadik százan elején gyártott elődei formatervét idézi. Ami számunkra igazán új és meggyőző lehet, az a benne rejlő környezetbarát technika.

Első ránézésre a tricikli vázát a két egymáshoz illesztett és fából készült panel alkotja. A jármű merevségét és ellenállóságát azonban az ezek közé rejtett szilárd fémváz garantálja. Az energia tárolását a szintén itt található akkumulátorokban oldotta meg Ponce.

A zéró emissziós közlekedést az első kerékagyba integrált elektromotor biztosítja, melyet a hagyományos motorokhoz hasonlóan a markolatok segítségével szabályozhatunk.

Az egyetlen probléma a faszerkezet okozta túlsúly lehet, mely viszonylag nagy terhelésnek teszi ki a kerekeket és azok csatlakozási pontjait.

A kétségkívül megosztó dizájn naprakész technikát rejt, így a tricikli létjogosultságát nem lehet megkérdőjelezni. Pozitív fogadtatás és a súlyproblémák kiküszöbölése után még az is lehetséges, hogy a jármű kisszériás gyártásba kerül.