Öko-drive

A Mitsubishi érdeklődik az elektromos F1 iránt

A japán gyártó fokozott érdeklődést mutat a királykategóriában történő indulásra, de csak akkor, ha elektromos versenyautókkal lehetne nevezni.

Az utóbbi időben egyre többet hallani a Forma-1-ben bevezetésre kerülő zöld technológiákról, illetve Jean Todt (az FIA elnöke) már korábban kijelentette, hogy támogatja a zéróemissziós széria elindítását.

Egyelőre biztos, hogy pár évet még várni kell a hangtalanul köröző versenyautók nyújtotta látványra – pláne amíg Bernie Ecclestone lesz a sport mindenható ura.

A Mitsubishi azonban máris bejelentette részvételi szándékát – kizárólag egy elektromos széria esetén. A gyémántosok az elmúlt években fokozatosan leépítették az autósportot érintő tevékenységeiket: kivonultak a Dakarból és még a Lancer Evolution sorsa is kétséges.

A gyártó cáfolja azon híreszteléseket, mely szerint egy teljesen sportmentes irányba szeretnének elmozdulni. Ennek egyik bizonyítéka, hogy készen állnak a Forma-1-es megmérettetésre.

Azt csak találgatni lehet, hogy vajon az elektromos Forma-1 iránti érdeklődés csupán a kétkedők elhallgattatására szolgálna.

A Mitsubishi úgy látja, hogy egy ilyen széria nagyban segítené az elektromos hajtás utcai autókban történő elterjedését, illetve hozzájárulna a fejlesztési idő drasztikus csökkentéséhez.