Öko-drive

Kitüntették Azhar Hussaint, az elektromos motorsport úttörőjét

A TTXGP alapítója és vezérigazgatója, Azhar Hussain a motorsportért tett szolgálatainak köszönhetően részesült elismerésben, melyet minden évben az angol királynő születésnapja alkalmából vehetnek át az érintettek.

A TTXGP versenysorozat mögött álló eGrandPrix tulajdonosa a két évvel ezelőtti Isle of Man TT utcai megmérettetésen indította el az elektromos motorok számára kiírt bajnokságot.

Az elmúlt két év alatt Hussain sorozata – aki gyakorlatilag egy két keréken guruló zöld Bernie Ecclestone – mára világ elsőszámú elektromos versenyszériájává vált. Hussain saját gyárat is alapított Mavizen néven, hogy így könnyítse meg a csapatok részvételét a szériában.   A minél könnyebb és egyszerűbb ügymenet érdekében a Mavizen szoros kapcsolatot ápol az alkatrészgyártókkal is.

Hussaint 594 személy közül találták alkalmasnak arra, hogy kiérdemelje az MBE (Member of the Order of the British Empire) szintű elismerést.

„Megtiszteltetés számomra ez az elismerés, de a kitüntetés a csapatokat, a beszállítókat, a pályákat és a kormányzatokat illeti, egyszóval mindenkit, aki a TTXGP mögött áll és hisz benne, hogy valami különlegeset alkotunk”- teszi hozzá szerényen Hussain.