Öko-drive

Villanyautós együttműködésbe kezd az Opel és az Europcar

Az Opel, Európa egyik legnagyobb autógyártója és az Europcar, a földrész vezető autókölcsönzője megegyeztek, hogy 2011 végétől Európa-szerte bérautóként lesz elérhető az Opel Ampera.

Ezáltal az Opel új szegmenshez jut az autópiacon, megerősítve szerepét, mint újszerű mobilitási megoldások kezdeményezője. A két vállalat egyesíti erőit az elektromos mobilitás elterjesztéséért: széles rétegek számára teszik elérhetővé az Ampera villanyautó előnyeit. Szándékuk szerint az első kocsik idén novemberben, Németországban jelennek meg az Europcar kölcsönzőiben, majd hamarosan következik Belgium és Hollandia, utánuk pedig Franciaország, Olaszország, Portugália, Spanyolország és az Egyesült Királyság, 2012 elejétől.

“A villanyautó a legjobb hosszú távú megoldás az energetikai és környezeti kihívásra. A tény, hogy az Europcar bevezeti mindennapi üzletmenetébe az Opel Amperát, további bizonyíték a kiterjesztett hatótávú villanyautó gyakorlati használhatóságára – még a kemény flottakölcsönzési ágazatban is”, mondta az Opel/Vauxhall értékesítési-, marketing- és vevőszolgálati alelnöke, Alain Visser.


Korlátozás nélkül bérelhető az Ampera

Az Ampera ugyanolyan könnyen vezethető, mint a többi autó. Vezetőjét intelligens funkciók segítik a jármű hatékony használatában. Az Opel és az Europcar közösen hozott létre segédletet, hogy bemutassák az Ampera ezen jellemzőit az autóbérlőknek. Kölcsönzéskor javasolják, hogy szánjon rá az ügyfél 10-15 percet a kocsi megismerésére. Az Europcar kiképzett alkalmazottai elmagyarázzák az akkutöltést, a hatótáv-hosszabbítást és olyan részleteket, mint az energiafelhasználás csökkentése, illetve kijelzése. Tanácsokat adnak a takarékos akkumulátoros autózásra és a fékezési energia visszanyerésére. Az ügyfél kihasználhatja az online beszélgetés és kérdőív lehetőségeit is.

“Az Europcar elkötelezett a felelősségteljes, fenntartható üzletvitelért. Látjuk ügyfeleink fokozódó igényét a környezetkímélő közlekedés iránt, különösen városi régiókban, és hisszük, hogy a villanyautó hozzásegít a zöld mobilitáshoz. Büszkék vagyunk, hogy az Opel partnereként már 2011 novemberétől lehetőséget adhatunk villanyautózásra, kihasználva az Opel Ampera egyedi jellemzőit”, mondta Rafael Girona, az Europcar igazgatója.

Az Europcar régóta törődik a környezetvédelemmel, és ezt meg is fogalmazta Környezeti Chartájában. Ügyfeleit „zöld flottájának” kis fogyasztású, elektromos- és hibrid járműveivel látja el. Az Europcar már másodszor nyerte el 210-ben a világszerte vezető zöld közlekedési megoldásaiért a Világ Utazási Díjat.


Opel Ampera: mindennapi villanyautózás

Az Opel Ampera hosszú hatótávjának köszönhetően nem kell megváltoztatni az autózási szokásokat, korlátlan mobilitást élvezhetünk, amikor csak eszünkbe jut. Az Ampera kerekeit mindig villanymotor hajtja: 16 kWh kapacitású lítiumion-akku táplálja a korszerű 111 kW/150 lóerő teljesítményű motort, úgyhogy 40-80 kilométert lehet megtenni zéró emisszióval. Ilyenkor nem fogy benzin és nem keletkezik kipufogógáz. Hosszabb utazáskor benzinmotor hajtja az áramfejlesztő generátort, ezáltal 500 kilométernél hosszabb hatótáv adódik, anélkül, hogy órákra meg kellene állni akkut tölteni, vagy félni kellene, hogy lemerült akkuval maradunk az út szélén. A fogyasztás és a CO2 emisszió mérését megszabó ECE R101 szabályozás szerint az Ampera fogyasztása kisebb, mint 1.6 l/100 km, emissziója pedig nem egészen 40 g/km CO2 (ideiglenes adatok).

Az autó ezáltal tökéletesen megfelel az autókölcsönzőknek, hiszen kompromisszumok nélkül használható. Attól sem kell tartaniuk, hogy tréleren hozhatják vissza a lemerült kocsikat.

Forrás: http://www.autopro.hu/