Öko-drive

Az áramvonalas bambuszrollert rejtett motor hajtja

A bambusz elég erős, de hajlékony anyag, így kiválóan alkalmas például biciklivázak készítésére is. Erre kiváló példa a kísérleti fázisban lévő bicikli-roller, melyet a francia Fritch-Durisotti tervezett.

A cég olyan anyagokkal kísérletezik, amelyek összekapcsolódnak a fenntartható fejlődéssel. A T2o Bamboo Scooter váza bambuszból, kerekei gumiból, a háttámla-ülés pedig parafából készült, melyeket acél és alumínium alkatrészek egészítenek ki. Első ránézésre a T2o nem néz ki többnek, mint egy továbbfejlesztett gyerekroller – csak itt a lábtartóban egy motor bújik meg.

Ne tévesszen meg a motor kis mérete: a roller végsebessége elérheti a 35 km/órát. Ám ahhoz, hogy a motor beinduljon, először lábbal meg kell hajtani: ha már megkapta a kellő lendületet a roller, a motor is bekapcsolódik a meghajtásba.

Ami viszont hiányzik a kis T2o-ból, az egy kis tároló vagy csomagtartó. A jelenlegi design ugyanis híján van bármilyen szállítóegységnek, holott egy kis csomagtartó rögtön vonzóbbá tenné a városban közlekedők számára. Ettől eltekintve ez a kis kettő-az-egyben bicikli-roller a környezettudatos közlekedést hirdeti, és azt, hogy a bambusz milyen széles körben felhasználható, és nem utolsó sorban környezetbarát anyag.

Forrás: http://www.treehugger.com