Öko-drive

A környezetért aggódik az új francia kormány: mégsem lesz F1-es verseny 2013-ban?

Valerie Fourneyron, Franciaország új sportminisztere elmondta: közel sem biztos, hogy jövőre Forma-1-es futamot fognak rendezni a Paul Ricardon. Fourneyron szerint alaposabban utána kell járni a dolgoknak, és a környezetvédelmet is szem előtt kell tartani.

Annak ellenére, hogy Bernie Ecclestone áprilisban biztos volt a gallok visszatérésében, tovább zajlik a jövőre tervezett Francia Nagydíj kálváriája, mivel az új kormányzat közel sem lelkesedik annyira az F1 iránt, mint a Nicolas Sarkozy vezette kabinet.

Az új sportminiszter aggodalmát fejezte ki az anyagiakkal kapcsolatban, és szerinte a környezetvédelmet is szem előtt kellene tartani:

„Figyelemreméltó lendületet kapott ez az ügy ebben az évben”- mondta Fourneyron az RMC Sport-nak.

„Nincs ellenünkre az, hogy nagydíj legyen Franciaországban.  De átláthatóságra van szükségünk ebben a témában, és az anyagiak eléggé átláthatatlanok, és az F1 főnöke sem fordít nagy figyelmet a környezetre.”

„Ez (a környezetvédelem) egy olyan feladat, mely nagyobb figyelmet érdemel”- tette hozzá Fourneyron.

„Alapvető problémák vannak Le Castellet megközelíthetőségével is, és ez mind nagyobb figyelmet igényel 10 percnél. Nem vagyunk benne biztosak, hogy jövőre lesz Francia Nagydíj, de nem is vagyunk ellene.”