Öko-drive

Samsung AMOLED helyettesíti a visszapillantót az elektromos R8-ban

Az Audi R8 e-tron minden vonatkozásában forradalmasítani akarja az elektromos sportautók világát, így a visszapillantó tükröt is a legfejlettebb technológiával helyettesítik. A megoldást Le Mans-ban tesztelték.

Az Audi nem elégszik meg azzal, ha simán földbe döngöli a Mercedes AMG SLS E-Cell-t. Ingolstadt-ban a legapróbb részleteket is csúcsra járatják, hogy a 2012 végén érkező R8 e-tron eleget tegyen a „haladás technikája” szlogennek.

A mérnökök egy digitális visszapillantó tükröt alakítottak ki a gépben, melyet nem csak az erőfitogtatás indokolt – mivel az R8 e-tronnak nincs hátsó szélvédője, ez volt a legjárhatóbb út ahhoz, hogy a sofőr ne csak az ajtókon elhelyezett tükrökre támaszkodhasson. A klasszikus visszapillantó helyén egy 7.7 collos Samsung AMOLED kijelző kapott helyet, mely az autó hátulján elhelyezett kamera képét közvetíti.

A kamera sokkal nagyobb teret fog be, mint a hagyományos visszapillantó, és a technológia már bizonyított: az Audi Le Mans-ban használta ezt a megoldást az R18-as gépeken.

Forrás: http://www.greenlaunches.com/