Öko-drive

Tárgyalásokra készülnek az elektromos autóüzlet tényezői

Az EV Update, azaz az iparág tényezőinek információcseréjére hivatott platform által idézett szakértők állítják, hogy az elektromos járművek a hagyományos üzemű autókkal folyó árversenybe – legalábbis az amerikai piacon – az évtized végére léphetnek be. Tennivalóik megvitatására még az idén télen egy nagy tárgyalási fórumot hívnak össze, ahol a beszállítók, illetve az elektromos autóüzletben érdekelt különböző vállalkozások, szervezetek mintegy kétszáz képviselője vesz majd rész, kezdve a Nissan és a Ford autógyáraktól a városok és a környezetvédelem felelős tisztségviselőiig bezárólag.

Az elektromos járművertikum európai képviselői is összejönnek, szinte ugyanabban az időben. Az EV Update információi szerint itt már a piac „komfortosítása” lesz a fő kérdés. Sokan úgy látják, hogy az európai elektromos autókínálat már piacérett, az ilyen járművek elterjedéséhez inkább a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrát kell már felzárkóztatni, fejleszteni.

Jelentős problémának tűnik, hogy a járművek feltöltésére alkalmas hálózat nem elégséges, illetve a feltöltés módja nem elég jó, nem elég gyors, sőt, szabványosítási gondok merülnek fel. Másrészt fejleszteni látják szükségesnek ennek kapcsán például az akkumulátor-lizingelés lehetőségét is, illetve az úgynevezett e-mobilitás innovatívabb megoldásait.

Mindezekről az evupdate.com portál tájékoztatja olvasóit.