Öko-drive

Miami Vice: Egy szuper-zöld hajó a jövőből

A világ legnagyobb teljesítményű elektromos hajóját a Mercedes AMG erőforrása hajtja. A külső megjelenés pedig minden eddiginél pofásabbra sikerült.

Talán még mindenki emlékszik minden idők egyik legsikeresebb sorozatára a 80-as évekből. 1984 és 1990 között Sonny Crockett és Ricco Tubbs a legjobb autókkal és hajókkal vették fel a küzdelmet a rossz fiúk ellen.

Crockett „szupercsónakja” volt az egyik leglátványosabb eleme a sorozatnak. Természetesen az már megint egy másik kérdést jelent, hogy a több 100 lóerős csoda mennyire szennyezte a környezetet.

Nos, a Mercedes AMG megalkotta a világ legnagyobb teljesítményű elektromos motorcsónakját, mely erősen hajaz a Miami Vice sorozatban látott hajóra. A Mercedes AMG és a Cigarette Racing az együttműködés keretében február 14. és 18. között mutatja be a hajóját a Miami International Boat Show rendezvényen.

Az 1656 kilowattot (2200 lóerő) produkáló hajó lett a világ legerősebb és leggyorsabb elektromos hajtással rendelkező motoros csónakja. A hajó maximum forgatónyomatéka eléri a 3000 newtonmétert.

A 38 láb (11.6) hosszú Cigaretta AMG elektromos hajó büszkén viseli a márka logóját, mely ezzel egy újabb nagy lépést tett meg a „zöldek” piacán. A hajó a brutális eredmények és adatok ellenére csak 548 kilót nyom.

A gép egyik legnagyobb erőssége az alacsony súlypont. Az optimális súlyelosztással a hajó dinamikusan reagál az irányváltoztatásokra, mely egy nagyon precíz vezetést tesz lehetővé, még a nagyobb hullámverésekben is.