Öko-drive

Az elektromos autók igenis alkalmasak a hosszú utakra!

A Tesla vezérigazgatója egy igazán érdekes kihívást választott magának, bebizonyítván azt, hogy az elektromos autók igenis alkalmasak a hosszú utakra.

Egyre inkább teret nyernek maguknak az elektromos járművek. A piacon hatalmas a potenciál, és noha az eredmények egyre jobbak, a technológia a több milliárd eurós fejlesztések ellenére gyerekcipőben jár, ami ebben az esetben mindenképpen jó hírt jelent.

A fő problémát az akkumulátor jelenti az elektromos autókban, hiszen az egység relatíve hamar lemerül, és nem igazán alkalmasak a hosszabb utazásokra. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk úgy döntött, hogy cáfolja ezeket a híreszteléseket, és megfutja a Los Angeles-New York távot az autóval.

A személyes „road trip” alkalmával a „CEO” csak a gyors töltőállomásokat fogja igénybe venni. Természetesen az utazás egy reklámfogást rejt maga mögött, hogy ezzel is bizonyítsák a Tesla Model S akkumulátor-kapacitásának hatékonyságát, mely mintegy 30 perc alatt eléri a 80%-os állapotot.

Egyelőre ezek a töltőállomások csak korlátozott számban érhetőek el, nem mint a benzinkutak, de 2015-re több száz ilyen töltőegység kihelyezését tervezik.