Öko-drive

Egészen lenyűgöző lehet a 2016-os plug-in hibrid Audi R8

Most az Audi  második generációs R8-asa került középpontba. A német márka 2006-ban mutatta be a típust. Noha azóta már hét esztendő is eltelt, a mai R8-as még mindig újnak tűnik, mely többek között annak is köszönhető, hogy a forma és a technika megelőzte a korát. Érdekesség, hogy az Audi felgyorsította a következő R8 termelését és tette ezt annak érdekében, hogy megőrizze az autó hírnevét, mint a márka jelenlegi csúcskategóriás modellje.

Ez is csak azt jelzi, hogy a következő generációs R8 megérkezéséig az Audi mindenképpen a köztudatban és szem előtt szeretné tartani a típust. A jövő R8-asa szintén egy középmotoros megoldást fog használni, ami leghamarabb 2015-ben mutatkozhat be. A Car and Driver magazin szerint a modell értékesítése pedig várhatóan 2016-ban lesz aktuális.

Az új Audi könnyebb, gyorsabb, hatékonyabb és masszívabb lesz, mely mögött majd az új alumínium alkatrészek állnak. A technikai paraméterek egyelőre nem ismertek a következő generációs R8 esetében, de az eddig megjelent információk szerint egy dupla-turbós V8-as, és egy V10-es erőforrásról lehet szó. A plug-in hibrid hajtáslánc szintén lehetőséget jelent az új R8 számára, ami szorosan kötődhet az R8 e-tron technológiai megoldásaihoz.

Az autó versenytársai: Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo, McLaren MP4-12C, Mercedes-Benz SLS AMG, Nissan GT-R.

A képen szereplő 2016-os R8 egyelőre csak fikció, de az eddig megjelent információk szerint a végeredmény egészen hasonló lehet ehhez.