Öko-drive

Panasonic elektromos kerékpár majd 90 kilométeres hatótávval

A Panasonic néhány órája jelentette be legújabb elektromos kerékpárját, mely nem is a kinézetével szeretne kitűnni társaitól, sokkal inkább a teljesítményére érdemes odafigyelni.

Az új kétkerekűt Bibi ELE-432 névre keresztelte a gyártó, mely ugyebár nagyon hasonlít a fővárosi bérelhető kerékpárokra, azonban míg a költséghatékonyság érdekében azok a modellekkel csak a hagyományos módon lehet közlekedni, addig a Panasonic egy 16 amperórás li-ion akkumulátort illesztett a kerékpárra, mely a korábbi változatnál 21 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, írja az auto-live.hu.

A kerékpáros három mód közül választhat. Power módban minden bizonnyal a sebességé a főszerep, azonban ebben az esetben is képes egy töltéssel 54 kilométer megtételére a kétkerekű. Az automata mód választásával egyfajta optimális üzemben további 9 kilométerrel növekszik a hatótávolság.

panasonics-1287-e-bicycle-has-new-generation-li-ion-batteries-and-a-top-54-miles-range_1

A legérdekesebbet természetesen a végére hagytuk, hiszen a Long üzemmód választásával akár 88 kilométert is képes megtenni a kerékpár egyetlen feltöltéssel, mely figyelembe véve azt, hogy valószínűleg a sebességet valamelyest korlátozva éri el, már-már vetekszik egyik-másik elektromos autó hatótávolságával. Érdekességképpen ha azt vesszük, hogy a munkahelyétől 8-10 kilométerre lakik a kerékpáros, akkor egyetlen töltéssel (mely nagyjából 6 órát vesz igénybe) egy teljes munkahét megoldható minimális tekerés mellett.

panasonics-1287-e-bicycle-has-new-generation-li-ion-batteries-and-a-top-54-miles-range_4

A kerékpárt egyébként 24 és 26 colos kerékmérettel is gyártja a vállalat, melyek sorrendben 28, illetve 32 kilogrammosak. Kiegészítőként elérhető az előre felszerelhető bevásárlókosár, valamint egy gyermekülés is.

Az új modelleket jövő januártól, azonban egyelőre csupán a gyártó országban (Japánban) lehetséges megvásárolni átszámítva legfeljebb 350 ezer forintos áron a legjobban felszerelt modellt figyelembe véve. Sajnos, egyelőre nem rendelkezünk hivatalos információval a termék globális elérhetőségét illetően, azonban nem lennénk meglepve egy hasonló döntéssel kapcsolatban, hiszen elég nagy kereslet lehetne rá egész Európában.

Forrás: http://auto-live.hu