Öko-drive

A Google megint kitalált valamit

Számos autógyártó már megjegyezte, hogy a célja az, hogy vezeték nélküli indukciós töltési technológiával tudják feltölteni az elektromos autóikat. Úgy néz ki, hogy a Google ott lehet az elsők közt, aki valóban ki is adja a technológiát. Egy új jelentés feltárta, hogy a cég jelenleg több vezeték nélküli töltöállomást épít a székhelyén, amely a saját, önvezető autóflottájuk számára lenne hasznos.

Az FCC akták az sugalják, hogy az új töltőrendszerek a Google központjában, a kaliforniai Mountain View-ban lesznek elhelyezve. A kiszivárgott dokumentumokból az is kiderült, hogy az új vezeték nélküli rendszert a Hevo Power és a Momentum Dynamics készíti. Mindkét cég olyan tecnológiát ígér, amelyekben a vezeték nélküli töltés úgy jön létre, hogy a földbe helyezett lemezeken keresztül töltődnek fel a járművek, ami így sokkal egyszerűbb, mint a nehézkes töltőkábeleket húzogatni.

Google-Self-Driving-Car_000101-1020x610

Bár az innovatív fejlesztés egy jó teszt lesz a Google önjáró autóinak, de még mindig nincs megerősítés arról, hogy melyik lesz az első sorozatgyártású elektromos autó, amelyben szintén elérhető lesz ez a funkció. 2014-ben, a BMW azt mondta, hogy teszteli a töltési technikát az i3 és i8-as modellekben. Egy másik információ pedig a Toyota felől szól, akik arról számoltak be, hogy az új generációs Toyota Prius plug-in hibrid-jében szintén ellenőrzés alatt áll a vezeték nélküli töltés  technológia.

Forrás: http://spectrum.ieee.org/