Öko-drive

Kínában is épül egy Tesla Gigafactory

2017.06.26. - 08:00  |  Nincs hozzászólás

A Tesla háza táján felröppentek olyan hírek, hogy Kínában is építenének egy Gigafactory-t. Először a China Daily írt róla, amit aztán a Bloomberg és a Reuters is felkapott. Most azonban vége a találgatásoknak, ugyanis a Tesla hivatalosan is bejelentette, hogy tárgyalnak Kínával egy ottani Gagafactory építéséről.

"A Tesla tárgyalásokat folytat a sanghaji önkormányzattal, hogy megvitassák egy lehetséges gyárépület építésének feltételeit, amiből a Kínai piacot szolgálnák ki. Ahogy azt korábban is közöltük, szeretnék a Kínában történő gyártás terveit pontosabban definiálni az év végéig. A Tesla rendkívül elkötelezett a kínai piachoz, és továbbra is elhivatottan keressük a potenciális gyárépületek helyét a világban, amivel a globális piacot ki tudnánk szolgálni." - írta a Tesla az Electrek-nek küldött nyilatkozatában.

Egyelőre ennél többet senki nem tud, bár névtelen források megerősítették a China Daily-nek és a Bloombergnek is, hogy a szerződést már tegnap aláírták.

tesla2

A Tesla eddig is nyíltan vállalta, hogy folyamatosan keresik az új Gigafactory-k helyeit a világban, és Kína egy elég egyértelmű döntésnek tűnik. A Tesla eladásia 2015 és 2016 között 181,7 százalékkal emelkedtek, ami annak is köszönhető, hogy ebben az évben Kínában 10.399 Teslát adtak el Kínában. Azzal, hogy helyben gyártanák le az autókat, a Tesla kikerülhetné a 25 százalékos import adót, amit jelenleg fizetnie kell.

A Tesla minden esetre tisztázta, hogy a fő gyára továbbra is az Egyesült Államokban marad, további Gigafactory-k építését követően is az USA-ban gyártanák a legtöbb autót. "Továbbra is azt szeretnénk, hogy a fő gyártás az Egyesült Államokban történjen, ennek ellenére építenünk kell helyi gyárakat is, hogy megfizethető termékekkel tudjuk kiszolgálni a helyi piacokat." - írták.

Forrás: https://electrek.co/

Rovat további cikkei

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »

Minden eddiginél erősebb elektromos repülőt épít a Rolls-Royce

Minden eddiginél erősebb elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép...

2019.01.25. - 12:52 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »