Öko-drive

Kínában is épül egy Tesla Gigafactory

“A Tesla tárgyalásokat folytat a sanghaji önkormányzattal, hogy megvitassák egy lehetséges gyárépület építésének feltételeit, amiből a Kínai piacot szolgálnák ki. Ahogy azt korábban is közöltük, szeretnék a Kínában történő gyártás terveit pontosabban definiálni az év végéig. A Tesla rendkívül elkötelezett a kínai piachoz, és továbbra is elhivatottan keressük a potenciális gyárépületek helyét a világban, amivel a globális piacot ki tudnánk szolgálni.” – írta a Tesla az Electrek-nek küldött nyilatkozatában.

Egyelőre ennél többet senki nem tud, bár névtelen források megerősítették a China Daily-nek és a Bloombergnek is, hogy a szerződést már tegnap aláírták.

tesla2

A Tesla eddig is nyíltan vállalta, hogy folyamatosan keresik az új Gigafactory-k helyeit a világban, és Kína egy elég egyértelmű döntésnek tűnik. A Tesla eladásia 2015 és 2016 között 181,7 százalékkal emelkedtek, ami annak is köszönhető, hogy ebben az évben Kínában 10.399 Teslát adtak el Kínában. Azzal, hogy helyben gyártanák le az autókat, a Tesla kikerülhetné a 25 százalékos import adót, amit jelenleg fizetnie kell.

A Tesla minden esetre tisztázta, hogy a fő gyára továbbra is az Egyesült Államokban marad, további Gigafactory-k építését követően is az USA-ban gyártanák a legtöbb autót. “Továbbra is azt szeretnénk, hogy a fő gyártás az Egyesült Államokban történjen, ennek ellenére építenünk kell helyi gyárakat is, hogy megfizethető termékekkel tudjuk kiszolgálni a helyi piacokat.” – írták.