Öko-drive

A városi önvezető funkciót is megkaphatják a Teslák

Elon Musk legfrissebb twitteres posztja alapján komoly frissítés érkezik a jövő héten a Full Self-Driving bétához, azaz a Teslák városi önvezetéséhez.

Az egyelőre csak szűk tesztelői körbe kiengedett funkcióban hibajavítások mellett fontos újításokat is ígér a márka főnöke, és ha ezek beválnak, hamarosan még több teslás élvezheti, vagy inkább tesztelheti a városi önvezetést. Musk tweetje szokás szerint nem árult el konkrétumokat, így kérdéses, hogy milyen újdonságok érkeznek majd a Full Self-Drivinghoz, írta a teslasok.hu.

Ahogyan azt korábban már megtudtuk, a Tesla decemberben tervezi bővíteni azt a tesztelői kört, akik elkezdhetik használni a Full Self-Driving Betát. Musk a Twitteren most megjegyezte, hogy ezen a frissítésen sok múlik az említett szempontból, hiszen ha az újításokkal jól teljesítenek a Teslák, kibővítik a tesztelést.

Első körben biztosak lehetünk benne, hogy az Egyesült Államokban ugrik meg az önvezető Teslák száma, ám más piacokon is megkezdődtek már a publikus tesztek, vagyis Európai országokban is vannak olyan Tesla-tulajdonosok, akik megkapták a városi önvezetést.

Mindeközben a rendszer nem véletlenül kapta meg a „Beta” jelzőt, hiszen a sofőröknek még aktívan felügyelniük kell az autó döntéseit, és folyamatosan készen kell állni a közbeavatkozásra. Ahogyan azt több tesztelő is jelezte, a Full Self-Driving még korántsem tökéletes. A Tesla ennek ellenére várhatóan nagy lépésekkel emeli majd az autonóm közlekedésének megbízhatóságát, és már most egy olyan szintet értek el, ami a gyártók többsége számára még távol van.