Technika

Lámpa hajlított bambuszból

Az Extension Lighting egy olyan lámpa terve, amely ötvözi magában a hagyományos és modern megoldásokat a környezettudatosság jegyében. A sötét, füstölt bambusz, a rozsdamentes acél és a LED technológia találkozásából születő kontraszt visszafogott, mégis erőteljes karaktert kölcsönöz az egyedi formájú lámpának.

A különleges lámpát Yao Kai-Chi tervezte, sőt már meg is alkotta az első darabokat. A bambusz egy alapvetően rugalmas alapanyag, de ha a rostok mentén vékony szálakra szedjük, akkor szinte bármilyen formába hajlíthatóvá válik. Az Extension Lighting is a szálakra szedett bambusznak köszönheti egyedi formáját, ami dekorációnak is alkalmassá teszi. Így nappal, amikor nem kapcsoljuk fel a villanyt, a bambuszlámpa a szoba díszévé válik.

A lámpa neve is a tervező szándékát hivatott kifejezni: extension, mint kiterjesztés a környezettudatos hozzáállás szépség felé történő kiterjesztése, amiből szinte végtelen számú variáció születhet. Hiszen a Yao Kai-Chi által alkalmazott technikát egyéb bútorok és berendezések készítésénél is adaptálni lehet, így egy új eljárás lehetősége nyílik meg a hagyományos kézművesség számára.

Forrás: http://www.tuvie.com