Technika

Esővíz-hasznosító golflabdamosó

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de szerintem az ilyen ötletek egyszerűen magukkal ragadóak. Mert amikor a környezettudatosságról vagy fenntarthatóságról van szó, akkor először általában valami nagyszabású, világmegváltó dolog jut az ember eszébe, holott leginkább apró változások vezetnek a nagy cél felé. Például egy golflabdamosó, amely esővizet használ.

A RainMan golflabdamosó terve Tim Meredith-től a golfozás közben elhasznált víz mennyiségét hivatott csökkenteni. Ugyan a gyep locsolására elhasznált víz mennyiségéhez képest a golflabdamosók elenyésző mennyiségű vizet használnak el, de ez még ne ok arra, hogy ne spóroljunk.

A RainMan – a névben visszaköszön az Esőember című film – először összegyűjti az esővizet, amely először egy belső hengerbe kerül, itt van a szappan és a sörték. A mosás közben túlfolyó víz átkerül a külső hengerbe, ahol a RainMan megszűri, és továbbfolyik a csőbe. A megtisztított vizet így újra a mosóba lehet tölteni, vagy fel lehet használni egyéb célokra is – talán csak emberi fogyasztásra vagy locsolásra nem.

Azért az mindenképpen jelez valami jót, hogy a golfklubban is megjelennek a környezettudatos megoldások, reméljük egyre több sportágban tapasztalunk hasonlót!

Forrás: http://www.trendhunter.com